2020-04-02 10:04:29• hírek • Szatmár.ro

Több mint 1 millió lejjel támogatja a megyei tanács a hátrányos helyzetű személyek megsegítésével foglalkozó nonprofit szervezeteket

Ebben a nehéz helyzetben a Szatmár Megyei Tanács több mint 1 millió lej támogatást nyújt a szociálisan hátrányos helyzetű személyek megsegítésével foglalkozó szociális profilú nonprofit egyesületeknek.

Befejeződött a szükségállapot idején továbbra is működő nonprofit szervezetek és egyesületek által finanszírozásra benyújtott projektek elbírálása, 2020 április 6-án pedig aláírásra kerül 7 szerződés 1 047 960 lej értékben. Ezen szerződések különböző szociális tevékenységet végző szervezetek és egyesületek munkáját támogatják, úgy mint: családi típusú nevelőházak, szociális konyhák és étkeztetés, otthoni gondozás és nappali ellátó központok, melyek a szükségállapot ideje alatt egyéni ellátást biztosítanak - számolt be a hírről weboldalán a Szatmár Megyei Tanács.


Ezen támogatás összegéből mintegy 321 ellátott gondozása lesz biztosítva. Támogatást kap: a Nagykárolyi Lăcrămioara Egyesület (családi típusú nevelőház), a Szatmári Egyházmegyei Caritas Egyesülete ( az erdődi Szent Mária otthoni gondozási központ, a nagykárolyi Szent Teréz otthoni gondozási központ, a tasnádi Szent Rita gondozási központ, a szatmárnémeti Szent Hildegárda otthoni gondozási központ), a hadadi Oikodomos Keresztény Karitatív Egyesület ( otthoni gondozás), a hadadi Oikodomos keresztény karitatív egyesület (szociális konyha), a Segítünk, hogy tanuljunk Egyesület (Casa Soarelui családi típusú nevelőház), a Maurer Alapítvány (nappali foglalkoztató és tanácsadó központ szülők és gyerekek számára), valamint a Hans Lindner Alapítvány ( Reménysugár nappali foglalkoztató és tanácsadó központ szülőknek és gyerekeknek).


A szükségállapot feloldása után azonnal ki fogják értékelni azon nonprofit egyesületeknek a pályázatait is, akik szociális témakörben pályáztak, de a szükségállapot idejére felfüggesztették/megszakították tevékenységüket, ezáltal pedig kiegészítik a kedvezményezettek listáját is a Szatmár megye költségvetéséből jóváhagyott 1,8 millió lejig.


A vissza nem téritendő támogatásokat a 350/2005-ös törvény alapján a 2020-as évi szociális programok/projektek finanszírozására utalták ki. A projektek leadási határideje 2020.03.23-a volt, az elemzésük 2020.03.31-ig tartott, a procedúrát annak ellenére sem függesztették fel, hogy Románia államfőjének 195/2020-as számú rendelete alapján szükségállapotot hirdettek az országban a koronavírus világjárvány miatt. Az eljárás folytatódott azon nonprofit szervezetek támogatása érdekében, amelyek ebben az időszakban is folytatják tevékenységüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: